Un preot din Cluj s-a ales cu dosar penal după ce a permis accesul credincioșilor la slujba de Paște

by admin

La o biserică ortodoxă din cartierul Mănăștur, în timpul oficierii slujbei religioase de Înviere, credincioșilor li s-a permis să intre în biserică. După acest eveniment, în primă fază, preotul în cauză a fost amendat de polițiști cu 2.000 de lei pentru încălcarea uneia dintre ordonanțele militare. O situație similară s-a petrecut chiar în prima zi de Paște, când același preot a permis din nou enoriașilor accesul în incinta bisericii. Prin urmare, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca i-a întocmit un dosar penal.

„În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat un dosar penal în care se desfăşoară cercetarea in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 şi 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriaşilor în incinta locaşului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorităţi”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

Printre cei care care au atras atenția asupra deschiderii bisericii în zilele de Paște, în ciuda stării de urgență, s-a numărat deputatul partidului USR, Emanuel Ungureanu, care a postat și câteva mesaje pe Facebook cu privire la această întâmplare: „În ciuda recomandărilor conducerii Arhiepiscopiei Clujului, a amenzii simbolice primite ieri, preotul de la Biserica Ortodoxă “Ioan Gură de Aur” din Cluj-Napoca a încălcat din nou legea astăzi, sub ochii îngăduitori ai Poliției și Jandarmeriei”.

Până în acest moment, conducerea Bisericii Ordodoxe Române nu a transmis niciun punct de vedere în privința acestui caz.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza