Un preot din Cluj, oprit de Mitropolitul Andrei de la „săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte”. Ce a făcut

by admin

Arhiepiscopia Clujului a decis „oprirea de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte a preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin”.

Hotărârea a venit „ca urmare a relatărilor apărute în massmedia, privitoare la comportamentul iresponsabil și smintitor al preotului pensionar Ioan Tonca din Huedin”.

„Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, în ședința de lucru de luni, 2 martie 2020, a Permanenței Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Clujului a analizat toate aspectele acestui caz și, în conformitate cu articolul 88, lit. x din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române a decis oprirea imediată a preotului Tonca de la săvârșirea lucrărilor sfinte. Conform acelorași prevederi cazul a fost trimis spre cercetarea organismelor disciplinare ale Eparhiei”, au arătat oficialii Arhiepiscopiei Clujului.

În fapt, potrivit Mediafax, într-un clip publicat pe o rețea online, un grup de romi organizează în biserica de la Huedin o „ceremonie” la care ia parte și preotul pensionar Ioan Tonca. Mai mulți bărbați se jură, pe rând, așezați într-un sicriu, pe o carte de rugăciuni și pe o cruce că nu au întreținut relații sexuale cu o femeie, nora unuia dintre cei prezenți. Femeia în cauză se supune aceluiași ritual, după care preotul este plătit pentru participare.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza