Ultimele zboruri din zonele roșii au adus peste 800 de români, la Cluj

by admin

În jur de 800 de români din 32 de județe, veniți din zonele roșii, au aterizat astăzi și noaptea trecută, la Cluj. Aceștia au fost transportați la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca până ce ajung reprezentanții județelor din care provin să îi preia. Aceștia au fost informați în prealabil despre ce urmează să se întâmple, însă o parte din românii veniți s-au arătat nemulțumiți de mizeria de la Sala Spoturilor pe care tot ei au creat-o.

„Toate aceste lucruri durează, pentru că noi avem distribuția pe județe abia după ce zborul a fost procesat de către Poliția de Frontieră, astfel că abia atunci sunt anunțați cei din județele respective să vina să își preia pasagerii. Până atunci aceștia trebuie să aștepte. Li s-au dat apă și alimente.

Sala Sporturilor era curată și igienizată înainte de a ajunge ei acolo, acum evident că nu mai arată la fel. Nu se poate face curățenie, decontaminare și igienizare până nu se eliberează complet sala”, declară Mircea Abrudean.

Prefectul Clujului susține că zborul de la Londra este ultimul zbor din zona roșie, având în vedere restricțiile impuse prin Ordonanța Militară Nr. 7.

“În prezent mai sunt aproximativ 50 de persoane acolo, care așteaptă să fie preluate. Între timp au mai ajuns 103 pasageri din Londra, care urmează același protocol. Este ultimul zbor din zona roșie, având în vedere restricțiile impuse prin Ordonanța Militară Nr. 7, de duminică seara de la ora 23.00”, a mai declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza