U-BT CLUJ-NAPOCA, CAMPIOANĂ LA BASCHET PENTRU A PATRA OARĂ LA RÂND

by Bianca Baraboi

U Banca Transilvania Cluj a obţinut pe teren propriu, al şaselea titlu naţional şi al patrulea consecutiv, după ce a învins vicecampioana CSM Oradea, scor 97-89 (44-41), în a cincea partidă a finalei Ligii Naţionale.

În BT Arena au fost prezenţi 10.000 de fani, iar la meci a asistat şi Ghiţă Mureşan.

Principalii marcatori ai partidei au fost Jones 22 puncte, Eddie 16, Mokoka 15, pentru gazde, respectiv K. Richard 25, Tarolis 14, pentru CSM Oradea.

La meci a asistat şi Ghiţă Mureşan, sosit luni din SUA, iar la ora transmiterii acestei ştiri are loc ceremonia de acordare a medaliilor, trofeului şi a tricourilor de campioni jucătorilor antrenaţi de Mihai Silvăşan. Dacă vor respecta tradiţia, în aplauzele fanilor, jucătorii lui U BT Cluj vor face baia în Someş cu trofeul.

De asemenea, meciul de titlu din 23 mai 2024 a fost ultimul în conducerea campioanei pentru Mircea Cristescu, cel care şi-a anunţat retragerea la finalul sezonului din calitatea de membru fondator al U-BT Cluj-Napoca, după 34 de ani în slujba baschetului clujean, ca jucător sau în managementul echipei. Mircea Cristescu şi Ghiţă Mureşan, coechipieri la ”U” Cluj în echipa care a câştigat primul său titlu (1992), au urmărit meciul împreună.

La general, U BT Cluj a adunat 4-1, iar în primele partide din finală a înregistrat rezultatele 95-64, 74-69, 92-94, 108-80.

Trofeul de Campion este la meciul de baschet dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, contând pentru Finala Ligii Naționale de Baschet Masculin GETICA 95, desfășurat în Sala Polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca, joi 23 mai 2024. © FOTO: Flaviu BUBOI/SPORT PICTURES

sursa: Prima Sport

Te-ar putea interesa si

Comenteaza