Turul României, o campanie Prima News: În Baia Mare doar Festivalul Castanelor are longevitate

by Bianca Baraboi

În cadrul campaniei Turul României realizată de Prima News, poposim de această dată la Baia Mare, oraș aflat la 2 ore jumătate de Cluj-Napoca. Este municipiul de reședință al județului Maramureș, format din localitățile componente Baia Mare (reședința), Blidari, Firiza și Valea Neagră. Orașul este situat în depresiunea Baia Mare, la poalele Munților Gutâi. 

În acest oraş, doar Festivalul Castanelor a avut longevitate. Multe dintre clădirile emblematice ale localităţii sunt în paragină, iar Municipiul, cu peste 100 000 de locuitori, nu are un ştrand sau cinematograf.

În Baia Mare s-au făcut şi câteva investiţii în folosul oamenilor. Una dintre acestea este la Spitalul Judeţean, unitatea medicală este în subordinea Consiliului Judeţean Maramureş. Tot în Baia Mare se află Muzeul de Etnografie, aflat acum în reabilitare.

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș: Clădirea va fi reabilitată integral, va fi reorganizată și din punct de vedere al spațiilor de poziționare, iar în spate Teatrul de vară intră în refacere totală și va fi inclusiv acoperit, cu 1050 de locuri pe scaune.

Banii de la Uniune s-au luat și pentru Spitalul Județean: instituția are acum un parc fotovoltaic.

Ionel Bogdan, președinte Consiliul Județean Maramureș: Am implementat un proiect prin Programul Operațional Infrastructură Mare, pentru reducerea consumului de energie și pentru producția de energie în regim propriu, adică mai pe scurt am implementat un proiect care reduce consumul de energie cu peste 70 la sută pentru Spitalul Județean Maramureș, asta înseamnă o economie de peste 2 milioane de lei pe an.

Casa de Cultură a Sindicatelor, o altă clădire emblematică a orașului, pare însă că a fost uitată de autorități. La fel și locul unde ar fi trebuit să fie un ștrand al orașului: unde ar fi trebuit să fie apă și plajă, acum sunt gunoaie și buruieni. Baia Mare are și un cinematograf, insă în paragină și nefolosit de peste 15 ani.

Ce părere au localnicii despre aceste lucruri, aflați urmărind materialul video de mai jos.

sursa: Prima News

Te-ar putea interesa si

Comenteaza