Trecem la ora de vară. Când se dă ceasul înainte

by Bianca Baraboi

România trece la ora de vară în acest weekend. Astfel în noaptea de sâmbătă spre duminică, ceasul se schimbă, și așa cum zice tradiția populară, dormim mai puțin.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time&Date. Astfel ziua de duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Ora de vară este adoptată de multe țări din întreaga lume, o practică ce constă în ajustarea orarului oficial al ceasului înainte cu o oră în perioada de vară.

Ora de vară este ora legală adoptată de unele țări sau teritorii pe timpul unei părți a anului, cu începere la o dată din timpul primăverii și până la o dată din timpul toamnei. Ora de vară este de obicei cu o oră înaintea orei oficiale standard, care este de multe ori greșit numită, prin contrast cu ora de vară, ora de iarnă.

Acest sistem are ca scop folosirea din plin, cât mai mult timp, a luminii Soarelui. În lunile de vară, ora este dată înainte pentru ca principalele activități umane să se desfășoare cât mai mult posibil pe lumină naturală; în acest fel se economisește energia electrică necesară iluminatului.

sursa info: Wikipedia

Te-ar putea interesa si

Comenteaza