Transylvania Open WTA 250 are locul asigurat în circuitul WTA! Se pregătește ediția pentru 2025!

by Bianca Baraboi

Cea de-a cincea ediție va avea loc în 1-9 februarie 2025!

Transylvania Open WTA 250, turneul de tenis din Cluj-Napoca desemnat doi ani la rând cel mai bun turneu din lume la categoria lui, are de acum locul clar stabilit în circuitul WTA. Organizatorii au reușit să achiziționeze o licență care va asigura continuitatea evenimentului. Turneul de tenis care a avut primele trei ediții organizate în luna octombrie, și cea mai recentă în luna februarie, va avea loc de acum la început de sezon. Următoarea ediție va fi organizată în 1-9 februarie 2025.

sursa foto: Transylvania Open

Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open WTA 250: ”Cu mare bucurie am anunțat oficial, la finalul turneului de tenis din acesta an, că de acum Transylvania Open are viitorul asigurat. Am arătat că dacă muncim pentru visele noastre putem să obținem aproape orice. E o echipă care face asta dintr-o pasiune ieșită din comun. Aveam un vis: acela de a nu mai închiria licențe, ci de a avea licența noastră și de a ține acest turneu, pe viață, acasă. Și acum am reușit acest lucru. Locul în calendarul WTA va fi de acum în luna februarie, o poziție mult mai avantajoasă față de cea de final de sezon. De aici încolo putem să construim liniștiți și să ne concentrăm strict pe calitatea evenimentului.”

sursa Foto: Transylvania Open

Cea de-a patra ediție a Transylvania Open a avut loc în sala polivalentă BTarena din Cluj-Napoca, în perioada 3-11 februarie 2024. Meciurile s-au joacat indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis amenajate. În total, 32 de jucătoare au concurat la meciurile de simplu, și 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA și premii în valoare de 267,082$.

Câștigătoarea marelui trofeu din acest an a fost Karolina Pliskova, fost lider mondial și cap de afiș al turneului din Cluj. Ea a jucat finala cu Ana Bogdan, favorita numărul 8 a competiției.

sursa foto: Transylvania Open

Karolina Pliskova:”Am auzit lucruri frumoase despre acest turneu, știam că sunt condiții foarte bune, că este cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Dar este chiar mai frumos decât mă așteptam, am fost surprinsă, toată lumea m-a tratat foarte bine aici. A fost bine că nu am jucat cu românce până în finală, pentru că publicul a fost mereu de partea mea și s-a simțit lucrul acesta.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza