Transilvania, inclusă de National Geographic în topul destinațiilor de vacanță în 2021

by Cristina Mihaila

Celebra revistă National Geographic le recomandă cititorilor să viziteze Transilvania in 2021. Regiunea a fost inclusă pe lista destinaţiilor ideale de vacanţă pentru familie pe locul 19, din 25 de propuneri.

“Înaintea unui nou an – cu promisiunea unei întoarceri la călătorii – suntem dornici să împărtășim aceste 25 de povești în timp util despre locuri atemporale care vor defini itinerariile noastre viitoare”, scrie revista, iar din Transilvania spune că este ”găsirea realului într-o țară renumită pentru fantezie”, cu pajiști din flori sălbatice, castele ca în cărțile de povești și sate pietruite.

“Unul dintre efectele secundare ale lui Dracula – roman al autorului irlandez Bram Stoker – a fost că a transformat Transilvania, o regiune reală a României, într-un tărâm mitic, «un loc blestemat din acest pământ blestemat, unde diavolul şi copiii lui încă merg cu picioare pământeşti», aşa cum a spus scriitorul. Având în vedere că Stoker nu a văzut vreodată locul cu ochii lui, a compilat meşteşugit informaţia pentru romanul lui din 1897 din cărţi scrise de călători britanici”, notează sursa citată.

Cei de la National Geographic mai notează că judeţele Cluj şi Braşov merită explorate pentru că în aceste zone pot fi descoperite pajişti inflorite, castele asemenea celor din basme şi sate cu străzi pietruite.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza