TIFF dă stratul înscrierilor ”Transilvania Pitch Stop” pentru ediția 2022

by Christian Suciu

TIFF 2022 a anunțat începutul înscrierilor pentru înscrierile producțiilor realizate de cineaștii din România, Ucraina, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Moldova, Turcia, Grecia, Rusia și Georgia în cadrul programului ”Transilvania Pitch Stop” prin care 10 idei de producții vor primi co-finanțare din partea TIFF.

Cum se va desfășura?

Juriul TIFF va selecta 10 idei de producții aflate în dezvoltare din partea unor cineaști aflați fie la debut fie la al doilea lungmetraj. Între 23-25 iunie va avea loc o serie de prezentări ale participanților la care vor participa potențiali parteneri și finanțatori de la producători la reprezentanți ai fondurilor de film. În urma prezentărilor vor fi organizate întâlniri personale în scopul finanțării proiectelor. O condiție primordială este ca 20% din bugetul producției să fie deja asigurat iar de asemenea programul se va desfășura în limba engleză.

De la apariția evenimentului TIFF a sprijinit realizarea a peste 80 de producții autohtone și internaționale ce fost ulterior premiate la diferite gale cinematografice din Europa.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza