Testele de coronavirus, la mare cautare. Petru Șușcă: „Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, am prelungit programul până sâmbătă”

by admin

Cererea pentru testele de coronavirus aproape s-a dublat în ultima săptămână la Cluj, ca urmare a faptului că tot mai multe țări condiționează intrarea pe teritoriul lor de rezultatul acestor teste. Astfel, cei care vor să-și petreacă concediul în străinătate trebuie să-și facă testul cu 72 de ore înainte de a pleca. Testul costă 290 de lei și doar în cazul unui rezultat negativ aceștia vor putea să părăsească țara. Pentru a face față cererilor, la Spitalul Clinic de Urgență s-a prelungit programul pentru a putea fi recoltate probe și sâmbăta.

„Numărul solicitărilor a crescut, aproape că s-a dublat. Dacă săptămâna trecută se efectuau un număr de 30 de recoltări pe zi, astăzi s-a ajuns la un număr de 55 de testări. Principalul motiv al creșterii cred că se datorează solicitărilor statelor din Uniunea Europeană ca aceste teste să fie efectuate. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care vor să călătorească în străinătate, am prelungit programul pentru a putea efectua recoltări și sâmbăta. După data de 21 iulie se pot face mai multe programări, dar mai sunt locuri până atunci, se pot face teste”, a declarat pentru Servus Cluj, managerul Spitalului Clinic de Urgență Cluj-Napoca, Petru Șușcă.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza