Teste la cerere, la Cluj. Petru Șușcă: „Marțea și vinerea sunt zilele disponibile pentru aceste teste”

by admin

Veste bună pentru clujenii care doresc solicitări pentru teste la cerere. Din data de 13 aprilie, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost pus la dispoziție acest serviciu pentru recoltarea persoanelor doritoare. La un interval de 10 minute poate să intre câte o persoană, iar spre seară primesc și rezultatele. Pentru cei interesați, marțea și vinerea sunt zilele disponibile pentru aceste teste.

„Înainte de Sărbătorile Pascale am constat că putem să efectuăm până la 500 de teste pe zi. Din păcate, înainte numărul testelor se ridicau undeva la 150-200. În acel moment m-am gândit să încerc să aprob în comitetul director să facem și solicitări de teste la cerere. Existau persoane care doreau să facă acest lucru. Din data de 13 aprilie am introdus acest serviciu pe care îl facem la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Sunt deja 132 de persoane testate, iar cea cu numărul 133 este pozitivă. Informația este publică pe site-ul spitalului pentru cine dorește solicitări de teste. La interval de 10 minute poate să intre câte o persoană. Spre seară, persoanele primesc rezutltatul pentru că la noi să lucrează de dimineața până seara târziu. Marțea și vinerea sunt zilele disponibile pentru aceste teste. Având în vedere că vineri este 1 mai, recoltările se vor face joi.

Am primit ieri 21 de paturi de ATI: 6 le-am mutat în secția de terapie intensivă de la chirurgie, 3 la neurochirurgie și 12 sunt depozitate astfel încât să le montăm dacă vom avea nevoie în clădirea COVID. La jumătatea lunii mai, așteptăm să mai sosească încă 9 paturi ATI și 23 de paturi electrice. Acestea au fost comandate toate în luna februarie”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Petru Șușcă, în cadrul emisiunii „România te privește” de pe Look Plus.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza