Terapeut clujean, despre educația sexuală: „Este nevoie efectiv de o schimbare majoră de mentalitate”

by admin

Educația sexuală în școli este un subiect tot mai dezbătut în spațiul public. Atât studiile, cât și elevii arată cât de importantă este această materie în școli, însă și acum mai există voci care se împotrivesc. Președintele Klaus Iohannis a atacat miercuri la Curtea Constituțională legea care condiționează educația sexuală în școală de acceptul părinților. Inițiativa PSD și PNL prin care predarea educației sexuale în școli este eliminată și este înlocuită cu educație sanitară pentru care este nevoie de acordul părinților, a fost adoptată de Parlament în 3 iunie.

Terapeutul clujean Cristina Varo susține că o educație sexuală te pune într-o poziție de cunoaștere. iar cunoașterea te ajută și iei decizii foarte bune și sănătoase pentru tine.

„Este esențială pentru a ști să se protejeze și pentru a ști ce înseamnă viața sexuală, mai exact, pentru maturitatea spre care se îndreaptă. Elevii sunt mai receptivi decât adulții, sunt foarte curioși. Dacă profesorii și elevii ar fi trecut prin asemenea ore, cu siguranță nu s-ar scandaliza pentru o necesitate absolut naturală și care e de bun simț. O educație sexuală te pune într-o poziție de cunoaștere, iar cunoașterea te ajută și iei decizii foarte bune și sănătoase. Studiile arată că educația sexuală este benefică în școli. Este nevoie efectiv de o schimbare majoră de mentalitate, ori dacă mergem tot cu frâna trasă atunci când se dorește să se realizeze ceva e foarte greu”, declară pentru Servus Cluj, terapeutul clujean Cristina Varo.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza