Tensiuni între PNL și USR PLUS. Tișe: „Vreți să spuneți că ai noștri colegi de la USR sunt vicleni?”

by Oana Spiru

În ședința Consiliului Județean Cluj de astăzi, 22 aprilie, unde a fost dezbătut bugetul Consiliului Județean Cluj pe anul 2021, consilierii USR PLUS au propus mai multe amendamente privind sănătatea publică, dar acestea au fost respinse de consilierii PNL, UMDR și PSD, pe motiv că nu au susținere legală.

Consilierii USR PLUS au propus majorarea bugetul pentru hrana pacienților din spitale, respectiv să se aloce 10 lei în plus pentre cele 3 mese zilnice ale fiecărui pacient. Totodată, USR PLUS a propus să se ofere mese gratuite medicilor rezidenți. Conform reprezentanților CJ, amendamenetele propuse de consilierii județeni USR PLUS au fost respinse în comisia de specialitate din cauza lipsei unui cadru legal, dar și din lipsa fondurilor. Cu toate acestea tinerii din USR au ținută să le prezinte public în cadrul ședinței de astăzi.

Membrii PNL-UDMR-PSD au spus că propunerile USR PLUS sunt prezentate în cadrul ședinței doar pentru că „dă mai bine la public”, Tișe intervenind: „Vreți să spuneți că sunt vicleni colegii noștri de la USR?”

Alin Tișe a explicat că își dorește să susțină propunerile ce vizează sănătatea publică, dar resursele financiare nu îi permit în acest moment.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza