Teatrele din Cluj, cinci trofee la gala UNITER

by admin

Teatrul Național Cluj-Napoca și Teatru Maghiar de Stat Cluj au câștigat nu mai puțin de cinci trofee la gala UNITER 2020. Cea de-a 28-a ediție a evenimentului a fost găzduită de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, instituție care a fost recompensată cu Premiul Președintelui UNITER pentru cei 170 de ani de istorie în teatrul românesc.

În cadrul galei, Teatrul Național Cluj-Napoca a obținut trei premii. Cristina Grosu a fost desemnat unul dintre cei mai buni actori în rol secundar pentru rolul Caliban din spectacolul „Furtuna” de William Shakespeare, în regia lui Gabor Tompa. Anca Hanu a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Chirița Bârzoi din spectacolul „Chiritza în concert”, un spectacol-concert de Ada Milea. De altfel, „Chiritza în concert” a fost desemnat și cel mai bun spectacol.

Reprezentanții Teatrului Maghiar de Stat Cluj s-au întors și ei cu două premii de la Craiova. Botond Nagy a obținut un premiu pentru cea mai bună regie pentru spectacolul „Nora”, în timp ce Carmencita Brojboiu și Andras Rancz au obținut un premiu pentru cea mai bună scenografie, pentru același spectacol.

Rodica Mandache și Mircea Rusu au fost premiați la gala UNITER 2020 pentru întreaga activitate. De asemenea, premiul pentru regie va purta din acest an numele„Lucian Pintilie” și a fost acordat pentru prima dată lui Eugen Jebeleanu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza