Tânăra din Dej, rănită într-un accident de circulație, a fost deconectată de la aparate. Vezi unde au ajuns organele ei

by admin

Alexandra, tânăra de 18 ani rănită grav într-un accident de circulație și aflată în moarte cerebrală, a fost deconectată de la aparate. Părinții au acceptat ca organele ei să fie donate, iar o echipă de medici a prelevat inima, rinichii și corneea fetei. Printre cei la care vor ajunge organele Alexandrei se numără și doi copii.

„O decizie care schimbă destine. Familia unei fete de 19 ani a dăruit viață altor semeni aflaţi în suferinţă. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

În cursul nopţii dintre 17-18 februarie, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca, viaţa unei tinere de aproape 19 ani s-a stins brusc, în urma unui accident rutier. Însă durerea infinită a părinţilor acestui copil a fost transformată în speranţă pentru alţi semeni necunoscuţi. Prin decizia acestei familii greu încercate de a fi de acord ca organele fiicei lor să fie prelevate şi donate, alţi 4 bolnavi aflați pe listele de așteptare vor putea spune că s-au născut a doua oară prin transplant de cord, ficat şi rinichi. Totodată, alți pacienți vor duce o viață normală prin transplant de cornee şi ţesuturi osoase.

Responsabilitatea şi profesionalismul echipei de coordonare a spitalului din Cluj (Dr. Dumitru Pătraş – coordonator transplant, Dr. Diana Cristian, Dr. Elena Ştefănescu – kdp), a colectivului secţiei ATI I, precum şi a implicării conducerii acestei unităţi sanitare au făcut posibil ca azi să putem spune din nou DA pentru VIAŢĂ!

Echipa de prelevare ficat a Institutului Clinic Fundeni (Dr. Genady Vatachki, Dr. Gheorghe Potlog, as. Cezar Ioniţă) au adus speranţă unui pacient de 41 de ani, intervenţia salvatoare fiind realizată de echipa Dr. Vlad Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI. Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj (Dr. Dan Pop, Dr. Andrei Tomuţă), aducând o nouă şansă la viaţă prin transplant renal pentru alţi 2 pacienţi: un băieţel de 11 ani şi o tânără de 38 de ani. Inima tinerei donatoare a salvat viaţa altei copile, la Universal Hospital Dusseldorf, Germania. Echipa Spitalului Clinic Colentina, coordonată de Dr. Ştefan Păun, alături de Dr. Dan Bucur şi Dr. Dragoş Popescu, a prelevat ţesuturile osteotendinoase, care vor schimba în bine viaţa multor pacienţi care au nevoie de transplant ţesuturi. Corneea va fi transplantată la Spitalul Militar Bucureşti.

Transmitem sincere condoleanţe familiei şi îi mulţumim cu profund respect pentru gestul plin de altruism. De asemenea, mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate atât de complexă şi sensibilă, prinsă între suferinţă şi speranţă”, au scris pe rețelele de socializare reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza