Subsecretarul de stat Avram Fițiu va candida din partea PMP pentru Primăria Cluj-Napoca

by admin

Partidul Mișcarea Populară și-a desemnat candidatul pentru primăria municipiului Cluj-Napoca. Este vorba despre Avram Fițiu, actual subsecretar de stat în Ministerul Agriculturii. Fițiu a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă organizate miercuri la Cluj.

„Lansăm acest proiect politic cu încredere. În primul rând vreau ca municipiul Cluj-Napoca să devină o capitală europeană verde, așa că prima intervenție este legată de mobilitate. Trebuie rezolvată problema traficului, a infrastructurii de acum, care nu este bună.

Credeam că Bucureștiul este poluat, dar de fapt Clujul este mult mai poluat, pentru că aici circulă foarte multe mașini. Una dintre variante ar fi să optimizăm traficul din oraș, să introducem aplicații pentru telefoanele mobile cu traseele de parcurs în oraș și cu parcările private.

De asemenea vrem să gestionăm mai bine traficul din zonele limitrofe. Avem mii de mașini care vin în oraș, marile metropole au creat parcări în zona de intrare în oraș. Florești, Apahida, Baciu trimit un flux spre Cluj. Îmi doresc ca municipiul Cluj să fie primul oraș din România care să prindă bani europeni dintr-un program care prevede trafic ecologic în 100 de orașe până în 2030. Vreau să obțin fonduri să facem parte din acest proiect”, și-a explicat Avram Fițiu proiectele cu care vrea să câștige fotoliul de primar.

Avram Fițiu este conferențiar universitar în cadrul USAMV Cluj și coordonează programul de master în limba franceză a universității. În luna mai a acestui an a fost numit subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Este doctor în agronomie și autor a numeroase lucrări de specialitate.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza