Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Asta înseamnă fără colindat și Revelion în stradă de sărbători

by admin

Comitetul pentru Situații de Urgență a hotărât joi seara prelungirea cu încă 30 de zile a stării de alertă. Aceasta înseamnă că restricțiile deja în vigoare se vor aplica și în perioada sărbătorilor de iarnă, inclusiv interzicerea circulației după ora 23 fără un motiv întemeiat.

La acestea se adaugă o nouă măsură.„În vederea limitării răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2, organizarea și desfășurarea activității operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi, se realizează în condițiile stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății și al Ministrului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri,” a declarat secretarul de stat Raed Arafat, la finalul ședinței CNSU.

Prelungirea stării de alertă înseamnă și interzicerea petrecerilor în stradă în noaptea de Revelion.

„De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți. Toate limitările care au fost până acum rămân mai departe. Petreceri în stradă, nu. Pârtiile sunt deschise dar respectând toate regulile care se aplică în jurul lor, la restaurante, hoteluri, distanțarea fizică,” a mai explicat Raed Arafat.

Cât privește colindatul de Crăciun, Raed Arafat a recomandat să se evite acest obicei, deoarece mersul din casă în casă crește riscul de infecție. În schimb, el a spus că tăiatul porcului nu este o activitate interzisă.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

B 11/12/2020 - 12:32

Cum adica sa ne zica noua, o tara intreaga, ce sa facem, un pisat din asta obosit, care nu a facut NIMIC in perioada asta decat sa interzica drepturi fundamentale oamenilor ?!
Chiar asa de prosti suntem !?

Raspunde

Comenteaza