Spitale mobile pe Cluj Arena sau la Sala Polivalentă. Ce planuri de rezervă au autoritățile în lupta contra COVID 19

by admin

Autoritățile din Cluj își fac planuri de rezervă pentru cazul în care spitalele nu vor avea suficiente locuri pentru tratarea cazurilor de COVID 19. Astfel, trei dintre cele mai importante locații ale orașului ar putea fi utilizate pentru amenajarea unor spitale mobile. Este vorba despre Cluj Arena, Parcul Tetarom I și, în situații excepționale, Sala Polivalentă.

„La Consiliul Județean mergem pe două direcții: Cluj Arena, unde pot fi amplasate asemenea corturi, într-o zonă asigurată din punct de vedere al securității și al accesului pe gazon și nu numai, pentru că există acolo alte multe dependințe, spații care pot fi folosite, iar în al doilea rând este vorba despre Tetarom I, pe Tăietura Turcului. Spațiile de aici sunt modulare, sunt încălzite, deci acolo putem asigura temperaturile necesare și tot ce e nevoie pentru cazarea persoanelor, inclusiv securitate și căi de acces. 

Spațiile de la Tetarom la care fac referire nu sunt încă ocupate de societăți comerciale. Mai exact, este vorba despre trei hale cu o suprafață extrem de generoasă și care, repet, în acest moment sunt goale, dar operaționale din absolut toate punctele de vedere și pot fi folosite drept spitale de campanie”, a declarat Valentin Jucan pentru Transilvania Reporter.

Deși speră să nu se ajungă la acest scenariu, autoritățile sunt pregătite să utilizeze inclusiv Sala Sporturilor în acest sens: „Sala Polivalentă este pusă la dispoziție pentru un scenariu la care sperăm să nu ajungem”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza