Spectacolul Carmen prezentat de Opera Națională Română din Cluj-Napoca în cadrul Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”

by admin

Festivalul Regal de Operă Virginia Zeani se va desfășura în luna octombrie cu un program artistic excepțional, susținut de teatre lirice naționale, care îi dedică spectacole Virginiei Zeani, aflată în pragul vârstei de 96 de ani. Evenimentul a luat naștere la inițiativa Festivalului Regal de Operă Virginia Zeani și a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, dorindu-se a fi o lună aniversară a legendarei soprane.

Opera clujeană va participa în acest context prin prezentarea spectacolului Carmen de Georges Bizet, sub bagheta dirijorului David Crescenzi.

“Este un privilegiu și o misiune pentru Opera Națională Română din Cluj-Napoca, un prestigios reper cultural european și primul teatru liric al României, să ducă mai departe mesajul de excelență al uneia dintre personalitățile transilvane emblematice, cu relevanță la nivel național și internațional. Omagiem o voce imensă, modelată de pasiune, și un parcurs profesional exemplar, ghidat de înalte valori profesionale și morale. Misiunea noastră este să împărtășim harul și o facem cu bucurie mai ales acum, evocând impresionantul palmares al unei artiste care a fermecat lumea prin viziune și educație – păstrându-și totodată, modestia, gentileţea și iubirea pentru ceilalți” (Lect. univ. dr. Florin Estefan, Manager General al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca).

Așadar, conducerea Operei Naționale Cluj invită clujenii la unul dintre cele mai apreciate titluri din repertoriul operistic internațional, prezentat de artiștii Operei clujene duminică, 24 octombrie, de la ora 19:00, în Sala Mare.

“Ne vom îndrepta gândurile către legendara soprană Virginia Zeani, lăsându-ne ghidați de interpretarea orchestrei și artiștilor Operei. Tenorul Hector Lopez și mezzosoprana Iulia Merca se vor afla în rolurile protagoniștilor. Spectacolul va aduce și un rol în debut pentru baritonul David Pogana, care se va afla pentru prima dată în pielea personajului Escamillo“, a mai precizat Florin Estefan.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul www.bilete.ro, precum și din Agenția de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii, de luni până vineri, în intervalele orare 11:00 – 13:00 respectiv 14:00 – 17:00.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza