Specialist în Sănătate Publică, despre vaccinarea împotriva Covid-19: „Vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu pentru populație”

by Oana Spiru

Răzvan Cherecheș, specialist al Universității Babeș-Bolyai în Sănătate Publică, susține printr-o postare pe pagina de facebook că ar trebui să fie la alegerea cetățeanului dacă vrea să se vaccineze sau nu.

„Opinia mea personală este că vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu pentru populație (personalul medical are alt fel de reguli, decise de către asociațiile profesionale)”, explică Răzvan Cherecheș.

Totoată, acesta susține că decizia de vaccinare ar trebui să o luăm fiecare dintre noi ținând cont de următorii factori:

  1. riscul personal (co-morbidități, vârsta peste 65 de ani, statutul de fumător, …)
  2. riscul la care îi poți expune pe cei dragi ție care sunt la risc
  3. informațiile disponibile în acel moment despre eficacitatea vaccinului, efecte secundare, perioada de imunitate, …

„Exact la fel cum decizia de a face chimioterapie în cazul în care ai fost diagnosticat cu cancer ține cont de diagnosticul personal, eficacitatea și efectele adverse ale tratamentului și impactul asupra celor dragi! Desigur, pentru personalul medical se aplică alte reguli – de discutat în organizațiile profesionale care dau dreptul de liberă practică”, mai punctează specialistului în Sănătate Publică.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza