Serviciul Peditel se extinde în online. Va deveni hub de telemedicină pediatrică

by Cristina Mihaila

După aproape 7 ani și peste 270.000 de copii ajutați la orice oră din zi sau din noapte și un serviciu comunitar gratuit care a oferit sfaturi medicale utile și suport familiilor din România și diaspora, serviciul PEDITEL va deveni Hub medical integrat de telemedicină pediatrică.

Printre altele, asta înseamnă că PEDITEL va integra o soluție completă de telemedicină și serviciul va putea fi contactat prin: apel telefonic, apel video, chat sau mesaje și va dispune de un dosar medical în care părinții pot încărca singuri documente medicale precum analize, CT, RMN într-un circuit perfect securizat. Mai mult, serviciul va beneficia de funcționalități precum: e-rețeta, carnetul virtual de vaccinare, precum și video si articole de educație medicală ca: alăptare, diversificare, dezvoltarea neuro-motorie a copilului 0-5 ani și integrarea altor 8 specialități conexe pediatriei: neonatologie, kinetoterapie, nutriție, logopedie, psihoterapie.

Proiectul este posibil datorită unui premiu în valoare de 20.000 de euro obținut de PEDITEL în finala acceleratorul Innovators for Children, implementat de Impact Hub Bucharest și Fondation Botnar și va debuta în martie 2021.

”Peditel 1791, singurul call center medical pediatric gratuit din România, un serviciu comunitar gratuit al Fundației Părinți din România, a pornit ca inițiativă  a clujenilor și a devenit un model de bună practică pentru ceea ce mediul privat poate construi la nivel național, spre beneficiul întregii comunități a părinților din România și diaspora” a declarat Cătălin Chiș- Președintele Fundației Părinți din România

”Prin noua soluție tehnologică de telemedicină integrată dezvoltată de PEDITEL- peste 150.000 de copii din România și Diaspora  au acces la asistență medicală pediatrică, non stop. Pentru că sănătatea copiilor este un drept. Dezvoltarea PEDITEL este o muncă continuă, de peste 11 ani, a unor oameni dornici să schimbe în bine comunitatea în care trăiesc” a declarat Cristina Grigore- Coorodonatorul PEDITEL.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza