Senatul a respins prevederile ordonanțelor de urgență, aprobate de Guvern, prin care este acordat împrumut companiei Blue Air

by Oana Spiru

Senatul, prin votul majorității PSD, a respins prevederile ordonanțelor de urgență, aprobate de Guvern, prin care este acordat un împrumut de 300 milioane lei companiei Blue Air. Social-democrații consideră discutabile atât acordarea unui împrumut unei companii private, care este concurent pe piață al companiei de stat Tarom, cât și garanțiile stabilite de Guvern pentru împrumut.

Atât președintele comisiei de buget, senatorul PSD Viorel Arcaș, cât și senatorul Eugen Teodorovici, membru al comisiei și fost ministru de Finanțe, au declarat pentru Profit.ro că ei apreciază că nu este normal ca Guvernul să acorde împrumut unei companii private care este un competitor direct al companiei naționale Tarom. Condițiile de acordare a împrumutului au fost stabilite printr-o ordonanță anterioară, care este în vigoare. Mai mult, Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, hotărârea privind acordarea garanției de stat aferentă împrumutului în valoare de 300 de milioane de lei de către EximBank pentru compania aeriană low-cost Blue Air.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza