Selecționerul Iordănescu, precaut înaintea meciului cu Kosovo din Preliminariile Euro 2024. Edi Iordănescu:” Orice punct în clasament, înseamnă un pas în plus pentru calificare”

by Christian Suciu

Selecționerul Echipei Naționale, Edi Iordănescu, a transmis în cadrul conferinței de presă dinaintea meciului din deplasare cu Kosovo că ”tricolorii” trebuie să fie prudenți pentru a putea scoate puncte din meciul de astăzi de la Priștina. Tehnicianul a recunoscut valoarea individuală a jucătorilor pe care naționala noastră îi va înfrunta în cel de-al treilea meci din cadrul preliminariilor pentru Euro 2024.

” Am venit cu multă încredere, cu entuziasm şi cu energie bună. Sunt conştient că vom avea un test dificil împotriva unui adversar care este contracandidat la calificare. Nu sunt de acord că un anumit rezultat ar putea scoate o echipă sau alta din lupta pentru calificare, pentru că suntem abia la începutul campaniei.

Suntem conştienţi că, în ciuda începutului nostru bun de campanie, nu avem nici un fel de garanţie a unui nou rezultat pozitiv, pentru asta trebuie să arătăm foarte bine, chiar să suferim dacă e cazul. Vom avea în faţă un advesar nu doar valoros, ci şi bine motivat. Un adversar care are multă calitate individuală, cu mulţi jucători în campionatele de top ale Europei.

E o echipă care acceptă şi lupta, care acceptă angajamentul. Terenul nu este un atu, dar tebuie să ne adaptăm la orice suprafaţă de joc şi să atragem punctele. Pot să spun că după ce vom bifa şi aceste două jocuri, din patru meciuri disputate până acum, numai puţin de trei sunt în deplasare, iar asta ar putea reprezenta un avantaj pentru noi.

Spun cu toată puterea că am încredere în potenţialul echipei noastre! Trebuie să adunăm puncte şi este un moment în care nu mai este timp pentru alibiuri, ci pentru fapte.

Salut revenirea lui Ianis după accidentare lungă. Ianis a venit bine, este mult mai bine decât era în martie, în septembrie va fi şi mai bine decât acum.

Vis-a-vis de rezultatul lor cu Andorra, nu există echipă perfectă, sunt sigur! Nu ne putem raporta la un singur joc, la un singur rezultat. Sunt jucători care joacă la cel mai bun nivel, au arătat multe lucruri bune în trecut, Va fi un joc nu doar echilibrat ci şi disputat de ambele părţi.

La un asemenea nivel orice greşeală poate fi capitală. Orice punct în clasament, după aceste jocuri, înseamnă încă un pas spre calificare” a declarat selecționerul Edi Iordănescu înaintea partidei ce va avea loc astăzi de 21:45 la Priștina între Reprezentativa Kosovo și cea a naționalei României.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza