Șeful Statului Major anunță că numărul forțelor NATO din România a depășit 5.000 de soldați

by Christian Suciu

Șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu a transmis în cadrul unei conferințe de presă cu ocazia Ceremoniei de schimbare a găzii a cartierului General Divizia Multinațională Sud, faptul că efectivul forțelor Aliate NATO din România a ajuns în prezent la un număr de peste 5.000 de persoane.

În cadrul ceremoniei, generalul de brigadă Cristian Dan, comandantul HQ MND-SE încă din 2020 a predat comanda generalului de brigadă Dorin Toma, adjunctul Șefului de Stat Major, aflat în funcție tot din 2020.

În cadrul ceremoniei a luat parte și Ministrul Apărăii Vasile Dâncu ce a reiterat obiectivul Cartierului General al Diviziei Multinaționale precum și eforturile NATO pentru consolidarea acestuia.

” Divizia Multinațională Sud-Est a Cartierului General are ca misiune să poată asigura comanda și controlul unei operațiuni NATO Articolul 5, apărare colectivă, contribuind la întărirea apărării pe Flancul Sud-Est al Alianței, la asigurarea securității teritoriale și cea a populației statelor din zona de responsabilitate.” a declarat Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dâncu.

sursa: agerpres.ro

Te-ar putea interesa si

Comenteaza