Se redeschid creșele și grădinițele în Cluj-Napoca. Își vor lăsa părinții copiii în colectivitate?

by admin

Primarul Clujului a anunțat că de joi se vor deschide creșele în Cluj-Napoca, o decizie așteptată de mulți părinți. Emil Boc susține că de luni se vor redeschide și grădinițele.

„Am luat decizia de deschidere a creșelor în Cluj-Napoca, începând de joi, 18 iunie, cu respectarea tuturor condițiilor stabilite de autorități. Cred că suntem prima primărie din România care deschide creșele pentru că nu am așteptat să ne împingă cineva de la spate. Din momentul în care au apărut în spațiul public declarațiile președintelui României și ale primului ministru, noi ne-am apucat de treabă în vederea igienizării. Chiar de vineri, împreună cu conducerea Direcției de Sănătate Publică. Avem 1.232 de locuri în creșele din Cluj. Vor fi disponibile 721 de locuri cu respectarea de 4,5 metri metri pătrați pentru fiecare copil și 2 metri distanță între mese și paturi.

De luni, după ultimele informații primite, vor fi deschise și grădinițele. Am discutat cu doamna Inspector școlar Marinela Marc și se fac toate eforturile necesare ca de luni să fie deschise grădinițele. Decizia va fi anunțată de Inspectoratul Școlar în subordinea căruia se află aceste unități de învățământ. Din 5.704 locuri câte există în grădinițe, vor fi asigurate 1.665, iar până acum avem 1.182 de cereri”, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.

Totuși, cu toate măsurile de igienizare și de distanțare fizica, mulți dintre părinți sunt sceptici să-și trimită copiii in colectivitate. Aceștia au primit in prealabil cate un formular pe care trebuie să îl completeze dacă sunt de acord să-i ducă la grădiniță din 22 iunie, astfel încât să poată fi create grupele de copii.

„Noi, părinții, am primit un formular în care eram întrebați dacă copiii noștri vor frecventa grădinița în lunile iulie – august și data exactă ca ei să poată să facă grupele. Din cei 26 de părinți, 24 am hotărât că nu ne vom da copiii la grădiniță. Îi vom duce la bunici sau vom vedea cum ne vom descurca. Nu știm exact dacă la o grupă de 26 de copii se va respecta distanțarea si dacă vor exista intrări separate. Distanțarea de 4,5 metri pătrați și cei 2 metri între mese și paturi ar fi bine să se respecte, evident. La noi la grădiniță este imposibil acest lucru pentru că o sală are în jur de 22-23 de metri pătrați. E greu ca un copil de 3-4 ani să înțeleagă și să respecte când îi spui să stea la locul lui. Sunt sceptică și de aceea nu o să îmi duc fetița în aceste condiții. Am discutat și cu celelalte mămici din grupa noastră și nu ne vom duce copiii la grădiniță”, a declarat Maria, mama unei fetițe de la Grădinița „Licurici” din Mănăștur.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza