Se modernizează zona centrală din Florești. Cetățenii sunt așteptați să participe la conturarea aspectului zonei centrale

by Oana Spiru

Floreștenii sunt așteptați mâine, 27 Iulie, în Parcul Poligon, începând cu ora 17:00, pentru a participa la a revitalizea zonei centrului vechi al Floreștiului.

Florești este parte dintr-un proiect pilot la nivel național și anume, cel de URBANISM PARTICIPATIV. În acest proiect vom utiliza o inovație tehnologică, aplicația celor de FURBAN, cu ajutorul căreia locuitorii Floreștiului vor putea sa facă propuneri reale pentru zona studiată.

Zona asupra careia se va lucra în această primă etapă este cea a centrului vechi al Floreștiului, dintre străzile Andrei Muresanu și Gheorghe Doja care, în acest moment, este o zonă cu o degradare accentuată.

Cum se va desfășura această întâlnire?

Participanții din public vor primi o tableta în care va fi încărcată randarea cu propunerea de modernizare a zonei și vor avea posibilitatea să facă propuneri concrete.

Aplicația va fi disponibilă până la sfârșitul verii pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată să vină cu propuneri. La sfârșitul acestui proiect vom avea o propunere completă de modernizare și regenerare a acestei zone.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza