Se cere demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, cu o zi înainte de începerea școlii. Vasile Dâncu acuză “bâjbâieli” și lipsă de comunicare

by admin

Partidul Social Democrat cere premierului demiterea ministrului Educației, Monica Anisie, a anunțat președintele Consiliului Național al formațiunii politice, Vasile Dâncu. Apelul vine cu o zi inainte de începerea anului școlar.

Acesta e de părere că anul şcolar începe sub semnul incertitudinii iar autorităţile nu au un plan strategic. “Vineri, 11 septembrie, Grupul de Comunicare Strategică a transmis câteva recomandări pentru începerea anului şcolar, printre care a menţionat evitarea folosirii mijloacelor de transport în comun şi orientarea spre deplasarea pietonală, uitând, desigur, că sunt zeci de sate fără şcoli, iar copiii trebuie să parcurgă zeci de kilometri sau că în oraşele mari bună parte dintre şcoli sunt concentrate în zonele centrale, iar elevii care locuiesc în aşa-zisele zone metropolitane – până nu demult doar sate – au de parcurs şi ei distanţe apreciabile până la şcoală”, a declarat liderul social-democrat.

El a adăugat că tot vineri, 11 septembrie, şcolarii şi părinţii au aflat că adeverinţele pentru revenirea în colectivitate nu sunt obligatorii decât la intrarea într-un nou ciclu, însă directorii unităţilor de învăţământ le ceruseră acest document.

,, Acestea sun doar câteva dintre bâjbâielile şi lipsa de coordonare în comunicare a celor care trebuie să asigure în această toamnă siguranţa sanitară şi procesul de educaţie din România ” a declarat Vasile Dâncu.

Cât despre achiziția de tablete , procedură despre care autoritățile liberale spun că ar întârzia din cauza moștenirii PSD, liderul social-democrat a precizat ca este vorba despre un “furt al PNL, marcat de corupție în pandemie”.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza