SCANDAL la CFR Cluj, înaintea meciului crucial cu Young Boys Berna. Sabău: “Poate să destabilizeze atmosfera” / ERIC: “E lipsă de RESPECT”

by admin

Mijlocaşul Alexandru Chipciu (32 de ani) a fost exclus din lotul echipei CFR Cluj şi a fost eliminat de pe lista UEFA pentru meciurile din cupele europene, după un conflict cu un coechipier, la antrenament. La emisiunea ‘Fotbal Look’ de la Look Sport, Ioan Ovidiu Sabău şi Eric de Oliveira au comentat această decizie radicală luată de către antrenorul Marius Şumudică.

  • CFR Cluj înfruntă echipa elveţiană Young Boys Berna în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor. Manşa tur este programată marţi, 3 august, de la ora 21:00, la Cluj, în direct pe Prima TV şi pe www.primaplay.ro.

Potrivit informaţiilor prezentate în exclusivitate de Look Sport, Alex Chipciu a sărit să-l bată pe Otto Hindrich în timpul antrenamentului, după ce tânărul portar l-a lovit cu o minge în faţă la un joc-şcoală. Ulterior, Chipciu şi-a scos tricoul şi a părăsit nervos terenul, fără a discuta cu antrenorul Şumudică.

Antrenorul campioanei Ligii 1, Marius Şumudică, a precizat că nu mai există nicio şansă de împăcare, întrucât Chipciu nu şi-a cerut scuze pentru ieşirea violentă.

“Se întâmplă, sunt astfel de momente, de reacţii. Sunt supărări, dar dacă ai o astfel de reacţie trebuie să te aştepţi la nişte decizii din partea conducerii şi să-ţi asumi. Sigur, sunt cazuri în care se trece cu vederea, dacă eşti un jucător de top, titular de drept, util echipei. Sunt şi alţii care nu sunt titulari şi atunci se ajunge la o astfel de decizie. Se pare că, după această reacţie, nu s-a gândit să-şi ceară scuze, să încerce să repare greşeala. Cazuri de acest gen cred că a mai avut Şumudică, dar te poţi înţelege cu jucătorul, până la urmă.

Nu ştiu dacă acest moment poate să destabilizeze puţin atmosfera, concentrarea jucătorilor, e posibil. Acest scandal, aceste discuţii n-ar trebui să existe înaintea unui joc important. Nu ştiu dacă vor fi afectaţi ceilalţi, dar Chipciu rămâne un jucător care ar fi putut arăta mult mai bine. De când a venit Şumudică, era mai motivat, mai pregătit, dar a intervenit această ieşire necontrolată”, a spus Ioan Ovidiu Sabău, în cadrul emisiunii ‘Fotbal Look’ de la Look Sport.

“Eu n-am văzut aşa ceva, la un 5 contra 2. Spuneam că, la ultimele 2-3 meciuri, Chipciu a semănat cu Chipciu pe care-l ştim, a încercat foarte mult, s-a dăruit foarte mult. Dar de când a ajuns la CFR nu a arătat deloc. E un lucru interesant, n-am mai auzit să aibă un astfel de temperament. Se întâmplă să se ia o decizie când nu eşti un jucător important, cum a spus Sabău. Trebuie să plăteşti pentru orice decizie, Şumudică spune că e decisivă. E nasol pentru Chipciu, dar probabil pentru Şumudică nu e atât de important. Nu ştiu care ar putea fi frustrarea lui Chipciu, e şi lipsă de respect. M-am mai certat şi eu, dar totul are o limită. Când dai cu pumnul e un caz extrem, în care nu mai ai ce face. Păcat pentru el, că a început să joace”, a spus Eric de Oliveira.

Alex Chipciu era considerat un jucător de bază pentru CFR Cluj şi a jucat în 8 meciuri în acest debut de sezon, reuşind să înscrie golul decisiv în meciul cu Borac Banja Luka (2-1 după prelungiri), în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.

Chipciu este unul dintre jucătorii cel mai bine plătiţi de la CFR Cluj, cu un salariu lunar de 30.000 de euro.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza