Sănătatea este forță iar lipsa ei, grijă. Totul despre o minte sănătoasă în corp sănătos, la Prima Tv

by Oana Spiru

Nu putem sa decidem cine e sănătos și cine nu, însă putem alege să ne pese de noi și implicit de cei dragi. Iar când specialiștii, medicii sunt aleși cu grijă șansele se izbanda cresc! Luciana Indre îi aduce duminică de la ora 10 în emisiunea Minte Sănătoasă în Corp Sănătos două figuri marcante în medicină și psihologia românească, medicul Nicolae Hâncu și psihologul Daniel David.

„A fi sau a nu fii sănătos o întrebare dintr-o piesa celebra de teatru pusa în scena în familia fiecăruia dintre noi zi de zi”, spune Luciana Indre.

La aceasta întrebare vor răspunde cu argumente, studii și cifrele momentului invitații Lucianei Indre. Un element esențial în relația pacient medic este limbajul comun. De acolo pleacă totul.

„Deci dacă soția îl așteaptă pe sot la ușa cabinetului domnului profesor Hîncu și îl întreaba ce problemă ai, de ce a apărut, ce trebuie să faceți și el știe ce trebuie să facă și îi spune în limbajul ei, în limbajul lui înseamnă că avem un pacient implicat în tratamentul sau și este un lucru bun”, a spus Daniel David, rector UBB.

Sănătatea este forță iar lipsa ei, grijă.

„Suntem fragili dar asta nu ne împiedica sa luptam. Cine ne ajuta în acesta lupta? Când alegem sa acceptam ca mintea și trupul nu pot sa meargă pe drumuri separate cu doar pe aceeași linie, în armonie deplina și în sete de cunoaștere și acceptare”, mai spune Luciana Indre.

Despre un alt tip de armonie vorbeste si profesorul Doctor Nicolae Hâncu.

„Într-o familie bărbatul trebuie sa fie trainer de sport iar femeia nutritionistul șef al familiei. dar ar finctiona aceste 2 lucruri ar fi extraordinar pentru ca prioritatea ar cade pe copil și ajutorul pentru vârstnic”, a spus medicul Nicolae Hâncu.

Specialistii va sunt alaturi duminica de la ora 10 la Minte Sănătoasă în Corp Sănătos.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

Comenteaza