S-au redeschis sălile de fitness la Cluj-Napoca. Clujenii, bucuroși de revenirea la vechile “greutăți”

by admin

Odată cu scăderea ratei de incidență sub pragul 3,5 la nivelul municipiului Cluj-Napoca, pe lângă relaxarea măsurilor din weekend, clujenii se pot bucura totodată și de redeschiderea sălilor de fitness. Aceștia s-au văzut nevoiți o perioadă lungă de timp să improvizeze pentru a continua să facă zilnic sport. Unii s-au îndreptat către bazele sportive din oraș să-și practice exercițiile, alții au renunțat complet la idee. Chiar dacă vestea este destul de îmbucurătoare pentru clujeni, aceștia trebuie să știe că în interiorul sălilor vor fi impuse în continuare o serie de reguli stricte.

“Sportivii alături de care lucrez exercițiile fizice și-au dat seama în perioada cât a fost închisă sala că am încercat să îi ajut chiar dacă vremea a fost urată afară, bătea vântul sau era prea cald. Le-am explicat că nu trebuie să mai găsească alibii <<pentru că>> și i-am ambiționat să facem mereu mișcare. De acum încolo, normal, e mai ușor deoarece s-au redeschis sălile, însă trebuie să fim la fel de responsabili, să respectăm regulile de distanțare, să purtăm mască. Trebuie să dezinfectăm tot timpul aparatura unde lucrăm. Este un avantaj total faptul că putem să lucrăm din nou în sala de fitness, cu tot ceea ce ne oferă ea, însă repet, lucrurile trebuie să evolueze la fel de igienic, responsabil, să avem grijă de sănătatea noastră”, ne spune Ionuț Rada, inițiatorul proiectului TheRadaWay.

Instructorii de fitness își așteaptă cu brațele deschise cursanții pentru a le călca din nou pragul. Abonamentele acestora au fost “înghețate” în tot acest timp, iar acum vor trebui să le reînnoiască.

“Am primit vestea cu mare bucurie atât și noi, cât și clienții. Nu ne-am așteptat să se redeschidă atât de repede după scăderea numărului de infectări. Suntem optimiști că nu ne vor mai închide și totodată ne bucurăm de redeschidere pentru că vremea nu va mai ține cu noi în cele ce urmează. Cât timp a plouat nu prea ne-am putut desfășura activitatea afară. O parte din ei au revenit chiar de la primele ore ale dimineții și au trebuit să-și reînnoiască abonamentele, însă alții nu au apucat din păcate să afle că s-au redeschis sălile.

Măsurile sunt respectate și la noi la sală desigur. În zonele aglomerate atât la recepție, cât și la vestiar trebuie să purtăm mască. Deocamdată nu cred că se vor da drumul la dușuri să nu se facă aglomerație. Spa-ul și sauna încă nu funcționează oricum. Aparatele sunt dezinfectate tot timpul”, explică instructorul de fitness, Alexandra Pintea.

Pentru cei are frecventează sălile de forță, vestea reschiderii i-a bucurat pe măsură. Aceștia spun că vremea nu i-a ajutat foarte mult să practice sport în aer liber și abia așteptau momentul reîntoarcerii în sălile de fitness.

“Sala de fitness este foarte importantă pentru mine. Mă ajută să mă relaxez după o zi aglomerată la job. Totodată, având în vedere faptul că nici vremea nu este favorabilă pentru sportul în spații exterioare, deschiderea sălilor ne aduce multă bucurie. Indiferent de vreme, mișcarea fizică nu trebuie să lipseacă din programul nostru”, spune o tânără clujeancă.

“Nu am avut ce să facem și am mers în Baza Sportivă din Gheorgheni până acum cât a fost închisă sala. E adevărat că mi-a plăcut să fac sport în aer liber, însă am nevoie de aparatura specifică din sală. Lucrez anumite exerciții zilnic pe care doar aici le-aș putea executa corect, pentru că asta este de fapt important. Mai este un aspect pentru care mă bucur că s-au redeschis sălile și anume că acum vin mai mulți dintre prietenii mei să lucrăm exercițiile. Multora nu le convenea să vină în baza sportivă”, explică unul dintre sportivi.

Din clipa în care au auzit că rata de incidență a scăzut sub pragul 3.5, administratorii sălilor de fitness nu au ezitat să-și anunțe clienții cu privire la redeschidere.

“Vă așteptăm la mișcare! Am luat măsurile de prevenție astfel încât fiecare dintre voi să fie în siguranță: dezinfectăm constant toate aparatele și suprafețele, vă punem la dispoziție dispensere cu dezinfectant, vom permite accesul persoanelor în sală în limita capacității maxime acceptate, accesul va fi permis doar după termometrizare, este interzis accesul în sală fără încălțăminte de schimb și prosop”, a transmis pe Facebook conducerea unei săli de fitness din Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza