S-a înfundat canalizarea în Chinteni. Din nou

by admin

La mai puțin de o lună de când primărița Lucia Suciu le-a bătut obrazul localnicilor din Chinteni că blochează canalizarea cu deșeuri care nu ar avea ce căuta acolo, fenomenul are loc din nou.

Vestea proastă a fost postată din nou pe o rețea de socializare de către primărița comunei clujene Chinteni.

„Ne confruntăm, din nou, într-un timp relativ scurt, cu înfundarea pompelor de pe străzile Republicii și Ion Creangă, care deservesc rețeaua de canalizare a apelor uzate menajere a localității Chinteni. Motivul este, și de această dată, folosirea improprie a rețelei de canalizare. Trebuie să înțelegem că, în cazul în care vom continua să tratăm sistemul de canalizare ca pe un tomberon în care aruncăm, fără nici o reținere, de la produse alimentare la produse de igienă feminină, consecințele pentru noi toți vor fi din ce în ce mai neplăcute”, atrage atenția Lucia Suciu.

O măsură de siguranță ar fi ca cei de la Compania de Apă Someș SA să treacă la obligarea utilizatorilor de a monta un grilaj pe rețeaua de canalizare, la ieșirea de pe proprietatea fiecăruia.

„Pe lângă neplăcerile și disconfortul creat locuitorilor din imediata apropiere a stațiilor de pompare, fiecare blocaj presupune și un efort de circa patru-cinci ore al echipei de intervenție pentru remedierea situației.
Va adresăm, din nou, rugamintea de a fi responsabili, chiar și atunci când este vorba despre folosirea sistemului de canalizare!!!”, adaugă Lucia Suciu.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza