S-a încheiat prima etapă de sterilizare gratuită a câinilor în Luna de Sus. Campania continuă în comuna Florești. Vezi când va avea loc și cum poți să procedezi

by Cezar Leizeriuc

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a precizat că s-a încheiat desfășurarea primei etape a campaniei de sterilizare a câinilor de pe raza localității Luna de Sus. Pentru că inițiativa nu se termină aici, edilul a transmis că la finalul lunii octombrie va începe cea de-a doua etapă a campaniei de sterilizare, gratuită, a câinilor de pe raza comunei Florești. Cei care își doresc să beneficieze de această campanie trebuie să depună o cerere la primărie.

“Rezultatele indică faptul că s-au utilizat 62 de vouchere, pentru 40 de femele și 22 de masculi. Campania va continua, deoarece vrem să acoperim și alte locuri care aparțin de comuna Florești, pentru a ajunge la cât mai multă lume și la cât mai mulți pacienți necuvântători. Este important de reținut faptul că s-au făcut campanii de informare a cetățenilor cu privire la beneficiile sterilizării în care s-au implicat atât consilierii locali, cât și reprezentanți ai asociaților pentru protecția animalelor și polițiști locali.

În campania de informare asupra activității de sterilizare din Luna de Sus s-au mai implicat și domnul viceprimar al comunei Florești, Albert Zoltan, cât și consilierul local Anca Iakab Chirca, ambii îndrumând populația spre această inițiativă lăudabilă.

Doresc să anunț faptul că, la finalul lunii octombrie, va începe a doua etapă a campaniei de sterilizare gratuită a câinilor care va avea loc pe raza comunei Florești. Locația și data exactă vor fi anunțate telefonic solicitanților. Cei care doresc să beneficieze de această campanie trebuie să depună o cerere la primărie”, a explicat Bogdan Pivariu.

Cum procedezi?

– Ai domiciliul stabil în comuna Florești

– Te prezinți la Primărie cu buletinul și carnetul de sănătate al câinelui (câinele trebuie să fie microcipat)

– Completezi o cerere tip și primești un bon/voucher

– Vei fi anunțat telefonic de desfășurarea campaniei mobile sau cabinetul veterinar unde te poți prezenta (data și ora)

– În ziua programării, te prezinți cu câinele, carnetul de sănătate al câinelui, buletinul și bonul/voucher-ul

– Transportul și îngrijirea câinelui, înainte și după sterilizare, revin în sarcina proprietarului

– În ziua sterilizării, nu hrănești câinele! După sterilizare, îl îngrijești cu atenție, minimum două zile

Numărul de telefon la care trebuie să să sunați este 0755.019.010: “Haideți să dăm dovadă de responsabilitate, pentru a ajuta la combaterea fenomenului de abandon și de reducere a numărului de câini aflați pe domeniul public!”, a transmis primarul Floreștiului.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza