S-a aprobat terenul pentru Spitalul Pediatric Monobloc Cluj. Unde se află

by admin

Vineri, 13 martie, plenul Consiliului Județean (CJ) Cluj a aprobat, cu unanimitate de voturi, preluarea unui teren de cca. 17 ha, aflat în administrarea Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în scopul edificării noului Spital Pediatric Monobloc.

Totodată, s-a aprobat transferul în proprietatea Statului și, ulterior, a USAMV, a terenului și a construcțiilor de pe strada Moților nr. 66 – 68, aflate în proprietatea județului Cluj, imobile în care, actualmente, funcționează Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii. Acestea urmează a fi predate USAMV imediat după eliberarea lor ca urmare a finalizării construcției noului Spital Pediatric Monobloc.

„Pot spune, fără să folosesc cuvinte mari, că e un moment istoric. Este o mare reușită faptul că, într-un oraș aflat în plină dezvoltare și care se confruntă cu o lipsă acută de terenuri, am reușit să obținem acest teren care respectă pe deplin cerințele stricte pe care le presupune construirea unui spital de asemenea dimensiuni. E un mare pas înainte pentru sănătatea copiilor, pentru calitatea actului medical și condițiile de lucru oferite personalului sanitar, pentru confortul micilor pacienți și al părinților. Mulțumesc, încă o dată, domnului rector Cătoi, pentru sprijinul acordat”, este de părere Alin Tișe, președintele CJ Cluj:.

Pe terenul în suprafață de 169.700 de metri pătrați, autoritățile județene vor edifica cel mai modern spital pediatric din România, conceput în sistem monobloc. În cadrul acestuia vor fi reunite toate secțiile actualului Spital de Copii, cele care în prezent își desfășoară activitatea în nu mai puțin de 14 clădiri aflate în 9 locații diferite din Cluj-Napoca, cu o distanță medie de aproximativ 4 km între ele.

Realizarea noului Spital pentru copii în sistem monobloc va genera numeroase beneficii legate, în principal, de eficientizarea colaborării între secții și în relația cu laboratorul, cu o funcționalitate net superioară, reducerea cheltuielilor de funcționare, sporirea controlului și o supraveghere sporită a secțiilor, scăderea numărului de infecții nosocomiale ca urmare a realizării de blocuri operatorii cu săli de operații de dimensiuni și utilități corespunzătoare, ușurarea accesului pentru pacienți și evitarea situațiilor de confuzie referitoare la locația exactă a secției vizate, etc.  

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

răchită 15/03/2020 - 06:21

Treaba e cu bătaie lungă!
Numai aşa mister Tişe et comp vor putea construi imobile şi blocuri pe terenurile fostei staţiuni horticole din Gheorgheni, acum în proprietatea USAMV.
Exact ca la Jucu, printr-un oneros contract, unde acum mare şef e unu Buzoianu care a făcut praf fabrica de bere Ursus şi de dulciuri Feleacu!
Totul e electoral şi de-a moka!!!!!!! Vai de ea populaţie!

Raspunde

Comenteaza