România, victorie istorică la Euro 2024: 3-0 cu Ucraina

by Bianca Baraboi

România a debutat cu dreptul la Euro 2024, printr-o victorie categorică împotriva Ucrainei, favorita în acest meci. Nimeni nu se aștepta ca tricolorii să înscrie nu mai puțin de 3 goluri. A fost un meci frumos, cu multe ocazii spre poartă, posesia mingii fiind mai mult de partea ucrainienilor, dar românii s-au mobilizat și au profitat de greșelile acestora. Scorul a fost deschis de Stanciu în minutul 29 cu un șut splendid sub bară. Cel de-al doilea gol a venit în minutul 53 și a fost înscris de Răzvan Marin. Cinci minute mai târziu Drăguș trimite mingea în poarta adeversarilor, înscriind cel de-al treilea gol, după o fază construită de Man.

România a debutat în patra zi a competiţiei, iar până acum în primele două zile s-au înregistrat victorii clare ale formaţiilor favorite. Germania s-a impus în meciul deschidere cu un zdrobitor 5-1 în faţa Scoţiei, Elveţia a câştigat 3-1 cu Ungaria, iar Spania a bătut Croaţia cu un neverosimil 3-0.

România a avut mari speranţe de la acest turneu final, iar „tricolorii” au vrut să demonstreze că rezultatele din partidele amicale cu Liechtenstein (0-0) şi Bulgaria (0-0) au fost doar o întâmplare. Echipa antrenată de Edi Iordănescu a încheiat neînvinsă campania de calificare la EURO şi a terminat pe primul loc grupa din care au făcut parte Elveţia, Israel, Kosovo, Belarus şi Andorra.

De cealaltă parte, Ucraina s-a situat pe locul 3 în preliminarii, reuşind să se califice la Campionatul European după ce au trecut de Bosnia şi Islanda, ambele meciuri încheiate cu scorul de 2-1. Ucraineni au obţinut cate un egal, o înfrângere şi o victorie din cele trei amicale disputate în luna iunie.

sursa info: Prima Sport

Te-ar putea interesa si

Comenteaza