România va cere vot în Consiliul JAI pentru aderarea la Schengen! Premierul Ciucă dezavuează motivele pentru care Austria se opune

by Christian Suciu

Prim-ministrul Nicole Ciucă a susținut în cadrul unei declarații de presă că va solicita mâine un vot în Consiliul JAI pentru aderarea României la Schengen. Potrivit premierului, motivele pentru care Austria respinge aderarea României, ce țin de problema migrației ilegale, ar fi nejustificate.

”Toate statele membre ne susțin pentru aderarea la Schengen. Avem susținerea fermă a Franței și Germaniei. Referitor la Austria, am avut întâlniri la nivelurile cele mai înalte, cu miniștri și experți. Datele, inclusiv de la Frontex, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migrație care generează temeri. Nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment.

Problema migrației ilegale este sensibilă politic în toate statele europene, însă blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile dorite de Austria. Aderarea României va face spațiul și mai sigur. România va ajuta la controlul și contenirea acestui fenomen.” a declarat Premierul Ciucă.

Conform afirmațiilor acestuia, evaluarea Comisiei Europene este una favorabilă aderării iar România întrunește sub aspect tehnic toate argumentele necesare. Aceasta a mai afirmat că au fost oferite austriecilor toate datele privind gestionarea fenomenului migrației ilegale în România iar integrarea României în Schengen rămâne în continuare un obiectiv național, motiv pentru care votul JAI trebuie să înlăture ”starea de incertitudine” din jurul acestei chestiuni.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza