România trimite combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, apă și medicamente către Ucraina

by Cristina Mihaila

Un ajutor ]n valoare de 3 milioane de euro, constând în combustibil, veste antiglonț, căști, muniție și echipamente militare, alimente, apa si medicamente va fi trimis către Ucraina, a anunțat în urmă cu puțin timp Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Decizia a fost anunțată apoi și de președintele Klaus Iohannis, printr-un mesaj pe Twitter: “România se alătură partenerilor săi în sprijinirea noilor sancțiuni pentru a consolida și mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina.Sprijin suplimentar manitar și militar urmează să fie trimis în Ucraina”.

Totodată Guvernul României anunță disponibilitatea de a prelua răniții ucrainieni in rețeaua de spitale militare și civile din țara noastră.

Dan Cărbunaru a spus că până la acest moment pe platforma “Împreună ajutăm mai mult”, anunțată ieri de Guvern și care este gestionată de Cancelaria premierului Ciucă, până la 6 dimineața erau centralizate 1269 de oferte de sprijin din partea societății civile, agenților economici, alte categorii de voluntari, constând în alimente, apă, medicamente, cazare, transport etc. “Toate aceste forme de sprijin vor începe să fie distribuite în conformitate cu nevoile existente față de situația din Ucraina.”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În privința taberelor mobile, Cărbunaru a spus că sunt deja două operaționalizate, una la Sighet și una la Siret.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza