România intră în carantină totală. Armata va supraveghea aplicarea măsurii

by Cezar Leizeriuc

O nouă ordonanță militară, care va fi emisă în cursul zilei de azi, va înăspri restricțiile de circulație, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis. Astfel, va fi instituită carantina totală, iar Armata va ajuta forțele de ordine să vegheze la respectarea regulilor. Noile restricții vor intra în vigoare de mâine: „E nevoie ca măsurile să fie respectate integral. Am convenit să folosim și Armata pentru a gestiona mai bine situațiile din teren. Armata va pune la dispoziție personal care va suplimenta forțele de ordine publică”, a anunțat șeful statului.

Dacă până acum recomandările nu au fost tratate cu maximă seriozitate, ele vor deveni obligatorii odată cu noua ordonanță militară care va intră în vigoare de mâine. Armata a fost solicitată pentru o bună desfășurare a întregii situații. Această va supraveghea circulația pe străzi, din momentul în care România va intră în carantină totală, în scopul limitării transmiterii răspândirii coronaviruslui. De asemenea, șeful statului a transmis și faptul că persoanele care se află în carantină sau izolare, vor avea parte de acum încolo de supraveghere electronică.

„Tocmai am încheiat o ședință de lucru, au participat premierul Orban, miniștrii de Interne, Sănătate și Apărare. Am evaluat situația care devine din ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus. Am discutat împreună măsurile suplimentare, care se cer luate. Pot să vă spun că am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația de încetinire a răspândirii infecției. Se vor introduce noi restricții de circulație. Ce a fost o recomandare, devine o obligație după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși pentru serviciu, cumpărături necesare, însă aceste restricții devin obligații. Am convenit totodată că în această perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt în carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică. Un punct foarte special, țin să-l menționez. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. Este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă”, a încheiat Iohannis.


Te-ar putea interesa si

Comenteaza