România a intrat în scenariul 4. Carantină totală în Suceava

by Cristina Mihaila

Municipiul Suceava si mai multe comune din imprejurimi au fost bagate in carantină, dupa ce mai bine de un sfert dintre cele 2.109 cazuri inregistrate in Romania pana astazi la ora 20:00 au fost confirmate in aceasta zona.

Mai exact, 593 de cazuri cu infectare de covid-19 sunt in Suceava si imprejurimi.

Comunele care sunt de asemenea carantinate sunt: Adancata, Salcia, Ipotesti, Bosanci, Moara, Scheia, Patrauti si Mitocul Dragomirnei.

Autoritățile au anunțat în această seară că va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice. Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată. Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență.

În perioada 22-29 martie la Suceava au fost înregistrare 22 de decese, din care 9 au fost raportate și au fost comunicate public, precizează Grupul pentru Comunicare Strategică.

Spitalul din Suceava a fost închis în data de 25 martie timp de 48 de ore, iar decesele au fost în rândul pacienților acestui spital.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza