Restaurantele, la un pas de marginea prăpastiei. Proprietar: “Mai mult de 2 luni nu cred că se va putea rezista”

by admin

Afacerile din mediul gastronomic sunt la un pas de marginea prăpastiei. Pe Bulevardul Eroilor, o mare parte din restaurantele care funcţionau foarte bine înainte de pandemie, acum au rămas închise.  Cel mai cochet restaurant din centrul Clujului, Cabinet de Vin&Cocotte şi-a pus de curând lacătul pe uşă. Pe uşa restaurantului este pus un anunţ de închiriere sau vânzare ‘’Se poate vinde şi afacerea chiriaşului’’. Pe surse, proprietarul vinde afacerea la un preţ foarte mic, însă lumea nu prea se înghesuie să-l închirieze sau să îl cumpere.

De asemenea, nici celor care au deschis terasele din 1 iunie sau fac livrări nu le merge foarte bine. De exemplu, proprietarul unuia dintre cele mai populate restaurante din Cluj, Maimuţa Plângătoare, se plânge că deşi terasa este deschisă, lumea încă este reticientă. Potrivit proprietarului Radu Ilea, în situaţia actuala, cu interiorul închis, restaurantele nu vor mai funcţiona mult.

“Suntem afectaţi 80%. Cred că oamenilor încă le e teamă să iasă. Cum e deschisă doar terasa, nici vremea nu ne ajută absolut deloc. Probabil daca ar fi dat drumul şi la restaurante înăuntru era cu totul altfel. Dacă nu se va deschide restaurantul înăuntru mai mult de 2 luni nu cred că se va putea rezista. Din ce vindeam înainte la meniul zilei, acum e cam 25%. Vânzările noaastre s+au diminuat cu 75%”, declară pentru Servus Cluj, Radu Ilea.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

ion 16/06/2020 - 22:39

Asta urmaresc autoritatile sa bage in faliment si in datorii populatia cu un virus inventat.Gunoaielor

Raspunde
aroma pandemie 19/06/2020 - 03:41

Eventuala empatie poate fi manifestată spre proprietarul spațiului ce închiriază scump, sau spre afacerea chiriașului ce vinde 2x50g Whiskey la prețul unei sticle din alt magazin ??

Raspunde

Comenteaza