Replica Președintelui Interimar al Organizației Județene PSD Cluj, Alexandru Cordoș la alegațiile deputatului Horia Nasra

by admin

Rezultatele obținute de Organizația Județeană Cluj a Partidului Social Democrat se datorează în mare parte condițiilor dezastruoase pe care deputatul Nasra Horia Gabriel le-a creat și perpetuat în ultimii ani. Cea mai semnificativă scădere a rezultatelor obținute de PSD Cluj s-apetrecut chiar sub conducerea sa, la alegerile europarlamentare din 2019.

Deputatul Nasra uită să ne spună că sub conducerea sa, Organizația Județeană Cluj a scăzut în procente, conform sondajelor de etapă, de la peste 20% la sub 8% la nivel de judet, de la peste 10 % la 4,6 % în municipiul Cluj-Napoca, mulți primari pe picior de plecare, multe organizații locale inexistente, iar la ultimul sondaj făcut public după patru ani în care a fost președinte al organizației județene avea sub 3% notorietate.
Singura preocupare a domnului Nasra, în calitate de președinte interimar al PSD Cluj (iulie 2016 – septembrie 2019), a fost trecerea de la statutul de om fără un loc de muncă stabil, cum era descris în presa locală la numirea sa, la statutul de deputat cu acte în regulă, de pe prima poziție a listei pentru Camera Deputaților.

Tot pentru confortul său și al amicilor săi, nicidecum pentru deschiderea și modernizarea PSD Cluj, sau pentru construcția unei opoziții serioase, a ales să nu facă alegeri interne în tot acest timp, să își elimine rapid potențialii concurenți tineri, sugestive fiind cazurile de excludere din partid a colegilor săi, Gabriel Oniga și Mihnea Stoica, sau înlocuirea de la conducerea Organizației Municipale a unui alt potențial tânăr concurent, Dan Morar. Și-a pus prietenul, Președinte Interimar al Organizației Municipale Cluj-Napoca și apoi pe prima poziție a listei pentru Senatul României. A numit prefect și subprefect după propria-i voie, nicidecum după consultarea statutară a organizației, iar când a fost schimbat după cum a fost numit, tot de la București și tot de pe azi pe mâine, cu unul din oamenii despre care spunea încă de la momentul numirii sale că îl va aduce în echipa PSD Cluj, a fost tot nemulțumit.

În cei peste 3 ani în fruntea organizatiei și peste 4 ani în poziția de deputat nu a făcut nimic din ceea ce face un constructor de organizație. A condus ca un tânăr vătaf organizația, a scăpat de universitari, mai pe tăcute sau mai pe față, a înlocuit tinerii social democrați ai partidului cu o gașcă de tineri proaspăt alungați de prin alte partide, aceștia fiind la fel de devotați organizației PSD Cluj și crezului social- democrat ca și tânărul deputat care odată înlocuit de la conducerea organizației, a ales războiul în declarații publice cu cel care l-a înlocuit, fără să se gândească la credibilitatea partidului. A continuat consistent până la finele anului 2019, când marea majoritate a membrilor au ales să stea de-o parte, sau să părăsească organizația PSD Cluj. După alegerile prezidențiale din toamna anului 2019, Horia Nasra, la acea vreme tot deputat revoltat, cerea public demisia înlocuitorului său din fruntea organizației, Liviu Alexa. Nu a muncit nici atunci la alegerile prezidențiale, cum nu a muncit nici acum, la aceste alegeri locale. A stat la pândă și atunci, cum a stat și acum, așteptând cu bucurie rezultatele scrutinului. Satisfacția nu i-a fost pe deplin împlinită, de rezultatele obținute în aceste alegeri.

A cerut demisii și cere demisii. A uitat în acești patru ani, atât de nevoia de susținere a primarilor PSD, de organizația politică ce l-a propulsat, cât și de oamenii care își imaginaseră că ar fi fost totuși posibil să aducă o schimbare în bine un tânăr social democrat investit cu încredere de conducerea națională a partidului.
Acesta este climatul în care a ajuns în 2020 organizația județeană PSD Cluj, un vas cu cioburi din care nu se mai putea distinge nicio organizație, municipală, orășănească sau comunală, cu războaie deschise sau mocnite, cu foști președinți care jubilau și sperau să dispară cu totul organizația PSD Cluj, după efortul vizibil al fiecăruia de a nu mai rămâne nimic după ei.

Deputatul Nasra nu poate fi credibil, nu poate cere nimănui demisii, nu poate impune candidaturi, nu poate da sfaturi! Nu poate invoca niciodată onoarea, pentru toate cele pe care le-a făcut acestei organizații și oamenilor săi!

Poate însă să plece așa cum a mai făcut-o, într-o altă scurtă aventură, atunci când nimeni nu mai corespundea ideilor sale de preamărire și autosuficiență, întemeiate pe un imens pustiu.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

strategie 03/10/2020 - 09:45

Conduceri interimare atrag rezultate dă “succesuri” si credibilitate zero. Doi zero.

Raspunde

Comenteaza