Relatare de la Vatican| Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun: ”E greu să ne imaginăm Paștele la Vatican fără credincioși!”

by Cristina Mihaila

Piața Sfântului Petru și Bazilica Sfântului Petru din Vatican au fost închise turiștilor din cauza coronavirusului, a anunțat biroul de presă al Vaticanului printr-un comunicat. Vizitat de milioane de turiști anual, Vaticanul este acum pustiu, o imagine care îl întristează pe profesorul Liviu Zăpârțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun.

”Ne aflăm într-o situație excepțională, sunt închise toate spațiile publice, au fost anulate competițiile sportive, Vaticanul și-a anulat toate evenimentele. Sunt imagini trsite, să vezi spațiile generatoare de cultură goale, biserici goale, Piața Sfântul Petru goală. Nu se mai fac nici ceremonii de înmormântare, e doar preotul care spune rugăciunile. Dar suntem conștienți că în aceste momente e important să fim solidari, pentru că este un război asupra societății. Fac un apel să avem o abordare realistă, fiecare dintre noi este responsabil și doar de noi depinde să ne protejăm pe noi și pe semenii noștri”, ne-a spus profesorul Zăpârțan.

Un moment crucial va fi însă celebrarea Paștelui, care aducea mii de turiști și pelerini anual la procesiunea ”Drumul Crucii ” din Vinerea Mare și la slujba de Înviere oficiată de Sfântul Părinte. ”E greu să ne imaginăm Paștele la Vatican fără preoți, fără slujbe cu mii de credincioși și curtea Vaticanului goală. Aici era permanent forfotă, cu atât mai mult la o asemenea sărbătoare”, a adăugat ambasadorul.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza