Reamenajarea spitalului Covid-19 în Sala Polivalentă, total inutilă. Prefect: „Nu avem posibilitatea de a instala oxigen și aparatura necesară simptomatologiilor cu care ne confruntăm”

by Oana Spiru

Dotările din acest spital de campanie, peste 350 de paturi, vor rămâne în depozitele Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru a fi folosite în caz de urgență.

Prefectul județului Cluj, Tasnadi Szilard, a declarat că amenajarea spitalului de camanie în Sala Polivalentă este o soluție total inutilă fiindcă nu există posibilitatea de a instala oxigen și aparatura necesară siptomatologiilor de acum.

„A fost la un moment dat în discutie și Polivalenta, dar Polivalenta este practic o soluție total inutilă în momentul de față. Nu avem posibilitatea de a instala oxigen și aparatura necesară simptomatologiilor cu care ne confruntăm în momentul de față. Avem nevoie de un level-up, de ceva mai mult decât ne-ar putea oferi Polivalenta. Eventual un post-Covid la Polivalenta. Niște paturi acolo și un mod minimalist nu ne-ar ajuta eficient acum. Ar presupune să blocăm personalul medical acolo, deficit cu care ne confruntăm în momentul de față. Dacă alocăm medici într-o zonă în care nu putem ajuta nici macăr la nivel de simptomatologie medie, atunci celelalte secții unde avem nevoie de personal nu cred că s-ar descurca.

În perioada în care acest spital de camanie a fost amenajat în Sala Polivalentă, niciun bolnav de COVID-19 nu a fost internat aici.

Te-ar putea interesa si

1 comentariu

rateuri rateuri 09/04/2021 - 02:27

Dacă Agentul Constatator indică paturi inutile, mândrie mare, soluție total inutilă fiindcă nu există posibilitate de oxigen acolo, dar depozitate pentru urgență (!), arată că nu filmul cu proști e problema, ci proștii de spectatori ce nu trag la răspundere penală prăduirea aiurea a sumei de bani, pe zădărnicirea combaterii bolilor ?

Raspunde

Comenteaza