Răzvan Cherecheș, pentru cei care s-au vaccinat: „Poți să te întâlnești cu alte persoane vaccinate în interior, fără mască și fără distanțare”

by Oana Spiru

Răzvan Cherecheș, specialist în sănătate publică, a explicat că persoanele vaccinate pot să se adune în spații închise fără să poarte mască. Însă, acesta punctează faptul că interacțiunea cu cei nevaccinați și cu risc de a dezvolta simptome severe necesită respectarea măsurilor de siguranță.

„Noile recomandări ale Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din America spun că dacă ești complet vaccinat, cu prima doză și cu cea de-a doua, poți să te întâlnești cu alte persoane vaccinate în interior, fără mască și fără distanțare, stând la aceeași masă împreună, mâncând ori povestind. Dacă ești complet vaccinat, poți să te întâlnești cu un număr mic de persoane nevaccinate, care au un risc scăzut de a dezvolta forme severe ale bolii sau care nu au în familie persoane cu potențial risc major. Ori de câte ori, o persoană vaccinată se întâlnește cu o persoană nevaccinată și care are orice fel de risc de a dezvolta simptome severe sau de a transmite mai departe boala unei alte persoane cu risc, trebuie menținute masca și distanțarea”, a spus specialistul UBB, Răzvan Cherecheș.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza