Raluca Turcan: ”Metroul va transforma Clujul într-un pol de dezvoltare și atracție suplimentar”

by Cristina Mihaila

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat astăzi la Cluj-Napoca că Guvernul liberal sprijină marile proiecte de infrastructură din zonă și a lăudat investițiile făcute de primarul Emil Boc.

”Astăzi, la Cluj-Napoca, vom mai face câțiva pași în direcția unui parteneriat cu autoritățile locale, care sunt orientate spre fonduri europene și spre investiții. Asta dincolo de întărirea mesajului că Guvernul PNL este cel care a reușit, într-un final, să semneze contractele de realizare a Spitalului Regional de Urgență, de construcție și realizare a unei linii de metrou, pe care Guvernul Orban o sprijină prin eforturile ministrului Transportului și sunt convinsă că va transforma Clujul într-un pol de dezvoltare și atracție suplimentar față de ceea ce este în momentul de față. În același timp vom semna câteva contracte care sprijină sistemul de sănătate”, a declarat vicepremierul, care a anunțat că va semna un contract în valoare de 10,5 milioane de euro cu Institutul Oncologic pentru implementarea unui proiect de screening a cancerului de sân. De acest program ar urma să beneficieze 170 de femei din 6 județe.

La rândul său, ministrul Lucian Bode a declarat că susține proiectul metroului și a pasajului de pe Tăietura Clujului.

„Avem în vedere și proiectul de electrificare pe ruta Cluj-Napoca – Episcopia Bihorului. În acest proiect vom include și pasajul peste Tăietura Turcului care este extrem de important. Știm cu toții cât este de important să decongestionăm traficul între Cluj și Gilău.”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Vicepremierul Raluca Turcan se află într-o vizită la Cluj alături de ministrul Transporturilor, Lucian Bode și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Te-ar putea interesa si

6 comentarii

ante preNEfezabil 28/11/2020 - 16:35

Declaratii politice cu efect de distrugere iar nu de rezolvare a situatiilor urbei, cu cheltuieli halucinante.

Raspunde
buna întrebare 29/11/2020 - 01:22

Poza e cu distanțare socială, sau fizică ?

Raspunde
Transformers 01/12/2020 - 00:40

Metroul de pe vremea lui Funar tot transforma clujul. De la idei,la studii de prefezabilitate la alte studii,la alti experti la interviuri…..timp de zeci de ani tot aud duma asta. Daca o tinem tot asa, poate daca am noroc si daca o sa mai traiesc,undeva prin 2050 mai si prind un metrou in Cluj.

Astea sunt declaratii d’alea de propaganda politica,vin alegerile si nah,sa alegem si noi partidul “care trebuie ales” ca altfel oricum nu va fi metrou prin Cluj. Nu ca nu s-ar putea, ca nu despre aia e vorba,dar e cu d’astea nasoale,nu poti fura asa de usor banutii. Cu tramvaiul ala de care nu avea cineva nevoie,ca nu mai suntem pe vremea cand ne trebuia o linie de tramvai de prin manastur pana la CUG.
Mai puteau face o spalare de bani acolo,mai niste ne prefacem ca am luat tramvaie noi care de fapt nu le-am luat,iar cele putine care le cumparasem le luasem la suprapret dar lasa baiatu baga acolo semnatura cu pixul si ne prefacem ca nu ai vazut nimic,cu metroul e mai greu,ca ochii lumii vor fi tintiti,si de te apuci sa faci nasoale,s-ar putea sa intri dupa gratii.

Raspunde
Ghita 01/12/2020 - 08:17

Cand am vazut imaginea am simtit nevoia sa caut imagini cu Ana Pauker. Am cautat si am ramas surprins de asemanare. Am sesizat si cine poarta “un pic de mov”

Raspunde
B 02/12/2020 - 15:28

chiar nu va opriti cu filmul asta SF ?!
metroul asta poate il faceti la jocul de Monopol
lasati-ne cu mizeriile astea propagandiste si concentrati-va pe ceva realistic de genul centura ocolitoare !

Raspunde
dorinel 04/12/2020 - 12:54

…matracuca asta băsistă habar n-are pe ce lume trăiește și ce vorbește!
uneori așa bate câmpii și Boc, de fapt tot un băsist răsuflat!

Raspunde

Comenteaza