Raed Arafat, declarații despre vaccinarea cu AstraZeneca: „În ultimele zile au fost dezinformări dure”

by Oana Spiru

Raed Arafat îi sfătuiește pe români să se programeze mai departe pentru imunizare, pentru că în mod sigur nu vor fi vaccinați cu vreun lot sau cu vreun vaccin asupra căruia există dubii privind siguranța.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat la Digi24 că decizia României de a retrage dozele de vaccin din lotul AstraZeneca suspendat în Italia este una înțeleptă.

Totodată, șeful DSU a precizat că acest scandal ar putea aduce o teamă în rândul populației și recomandă informarea din surse autorizate. Arafat susține că sunt numeroase dezinformări apărute în spațiul public pe acest tip de subiect.

„Fără discuție acest scandal ar putea duce la o scădere a dorinței de vaccinare, la teamă în rândul populației. Orice discuție trebuie purtată cu oameni din domeniu, care știu despre ce e vorba. Discuții care sunt nefondate, care nu folosesc date științifice și care merg pe partea emoțională, duc la îndepărtarea populației. România a luat o măsură înțeleaptă de sistare a acelui lot, până când se va pronunța și Agenția Europeană a Medicamentului. (…) Este clar că acum nu avem suficienți oameni vaccinați ca să oprim valuri de infectări. Rolul de limitare a impactului nu-l poate avea doar o instituție, ci și cu individul – toți – suntem o echipă. În ultimele zile au fost dezinformări dure”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Întrebat dacă recomandă românilor să continue să se programeze pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în condițiile în care pe 15 martie se dă startul etapei a treia în campania de vaccinare, Raed Arafat a declarat:

“Faptul că se vaccinează cu un vaccin, înseamnă că nu există niciun semnal de alarmă. Dacă apare ceva, ați văzut că se oprește imediat și se iau măsuri. Pentru un singur caz, ați văzut că se oprește un lot întreg și se investighează. Așa că sfatul meu este să se programeze mai departe, pentru că nu se vor vaccina cu un lot sau cu un vaccin asupra căruia există dubii”, a mai spus Raed Arafat.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza