Raed Arafat cere prudență în gestionarea imigranților

by Christian Suciu

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat a fost prezent Miercuri în cadrul unei vizite la o tabără de refugiați ucraineni de la Huși unde a purtat discuții cu Rauf Mazou, Înaltul Comisar Asistent pentru Refugiați din partea ONU. Cei doi inspectat condițiile refugiaților în punctul de trecere de la Huși prin coridorul verde de la Palanca. Conform ISU Huși prin prin punctul respectiv au trecut deja 10.000 de refugiați, astfel că Secretarul MAI a admis nevoia de prudență din partea autorităților în gestionarea situației.

” Avem mai multe lucruri care s-au făcut în ultima vreme, ne-am mărit capacitatea și continuăm să o creștem. ICNUR a venit cu capacitate suplimentară de cazare în România și le putem pune la dispoziție dacă este necesar. Fiecare minister cu termen mediu și lung, competent în domeniul refugiaților are deja comisii coordonate la nivelul Cancelariei primului-ministru care se cupă cu problemele necesare integrării celor care rămân în România cu ajutorul autoritățile locale. Societatea civilă, cetățenii, autoritățile centrale cu toții au lucrat împreună. într-o singură direcție – pentru a sprijini refugiații care intră în România.” a declarat Raed Arafat.

Acesta a mai adăugat că un nou val de imigranți este posibil să apară în acest context iar România trebuie să fie pregătită pentru acest moment, îmbunătățind pe cât posibil condițiile existente.

” Din moment ce agresiunea continuă și oamenii nu sunt în siguranță, oricând poate exista un nou val și acel val poate fi de oameni mai vulnerabili, mai nevoiași, care sunt mai dependenți de ceea ce avem de oferit, așa că luăm în considerare cel mai rău caz. Cel mai rău scenariu este că ar putea apărea un nou val ce ar putea fi unul major și vom continua să fim pregătiți pentru asta.” a mai adăugat Secretarul de Stat al MAI, Raed Arafat.

Oficialul ONU Raouf Mazou, a remarcat în cadrul vizitelor la Huși, Issacea și Siret condițiile bune în care au fost primiți refugiații în special prin atenția acordată mamelor cu copil.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Pif 08/04/2022 - 11:59

Du-te mă la plimbare că nu e treaba ta cu imigranții ! Nu îți .ai tot băga nsul unde nu îți fierbe oala ! Huoooooooo !

Raspunde
Pif 08/04/2022 - 12:00

Du-te mă la plimbare că nu e treaba ta cu imigranții ! Nu îți mai tot băga nasul unde nu îți fierbe oala ! Huoooooooo !

Raspunde

Comenteaza