Protecția Mediului, după incendiul de la Tetarom: “Nu s-au înregistrat valori crescute ale indicatorilor monitorizați”

by Cezar Leizeriuc

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Cluj informează, că norul de fum care s-a ridicat la înălțime, în urma incendiului izbucnit azi dimineață, în parcul Tetarom, nu a afectat semnificativ populația.

În urma măsurătorilor efectuate de către Laboratorul APM Cluj, cu echipamente mobile, concentrațiile poluanților măsurați au fost sub limita admisă.

“La stația de monitorizare a calității aerului CJ- 2, situată în centrul orașului, în curtea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu, s-au înregistrat valori ușor crescute, la indicatorii monitorizați, fără a se atinge valorile limită. La stațiile de monitorizare CJ-1 de pe strada Aurel Vlaicu, CJ-3 de pe B-dul 1 Decembrie 1918 și CJ-4 de pe  strada Dâmboviței, nu s-au înregistrat valori crescute ale indicatorilor monitorizați.

Valorile mici înregistrate se datorează circulației aerului care era relativ slabă atât în imediata apropiere a solului, cât și la înălțimi de peste 50m. Precizăm că vântul sufla slab, cu o viteză de 2,3 m/s din direcție predominant nordică, astfel că evoluția norului de fum a avut deplasarea către sud– sud- est”, arată APM Cluj.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza