Proiect în valoare de 7 milioane de euro, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean Cluj

by admin

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj va investi 7 milioane de euro în îmbunătățirea capacității și capabilității de prevenire și reducere a riscului de infecții nosocomiale. Proiectul a fost selectat și inclus de Ministerul Sănătății pe lista de finanțări prin Planul Național de Reconstrucție și Reziliență.

Valoarea aprobată a proiectului este de aproape 7 milioane de euro (29.680.199,84 lei fără TVA), din care  281.965,94 lei (fără TVA) reprezintă contribuția SCJU Cluj, iar durata de implementare este de 14 luni. Investiția presupune dotarea laboratoarelor de microbiologie cu analizatoare automate sau semiautomate de identificare a microorganismelor și de efectuare a antibiogramelor. De asemenea, se vor recompartimenta, reamenaja și dota cu aparatură secții de terapie intensivă, blocuri operatorii, precum și alte facilități medicale, astfel încât să se poată menține în permanență sub control evoluția infecțiilor nosocomiale.

„După proiectele care vizează gestionarea crizei sanitare COVID-19, modernizarea, reabilitarea și extinderea infrastructurii de gaze medicale, a rețelelor de energie electrică și a sistemelor pentru securitatea la incendiu în cadrul spitalului, aflate în curs de implementare în momentul de față, proiectul recent aprobat ne dă posibilitatea să creștem capacitatea de reacție a  diferitelor facilități medicale aflate în componența spitalului, pentru prevenirea și reducerea apariției infecțiilor nosocomiale. Infecțiile asociate actului medical, așa cum sunt denumite infecțiile spitalicești și creșterea rezistenței microbiene reprezintă riscuri care pun la grea încercare toate sistemele de sănătate”, a transmis Claudia Gherman, managerul SCJU Cluj.

Te-ar putea interesa si

2 comentarii

Proiect în valoare de 7 milioane de euro, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Județean Cluj – Revista Presei 06/03/2023 - 10:04

[…] post Proiect în valoare de 7 milioane de euro, pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Ju… appeared first on Stiri de Cluj – Servus […]

Raspunde

Comenteaza