Profesor clujean despre închiderea școlilor: „Din perspectivă educațională este o idee dezastruoasă”

by admin

Închiderea şcolilor şi grădiniţelor este una dintre măsurile radicale de prevenție împotriva coronavirusului.

Cu toate că este stare de alertă la nivel mondial, această este văzută și ca o măsură benefică din punct de vedere medical, dar și ca un dezastru din punct de vedere educațional.
Profesorul de limba română Gabriel Braic susține că este o măsură pe care trebuie să o luăm în considerare având în vedere gravitatea situației.

„Cred că e ok în cazul în care înțelegem gravitatea problemei. Momentan e prea multă isterie în România provocată de ignoranță și cred că ignoranța e terenul fertil în care poate să crească foarte ușor buruiana isteriei. Dacă oamenii cu mintea limpede din Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență se așază laolaltă și discută serios despre opțiunile pentru blocarea răspândirii virusului, decizia lor trebuia aplicată. Din perspectivă medicală este o problemă națională și globală, o pandemie. Trebuie tratată cu maximă seriozitate. E vorba despre viață și moarte. Niște simple reguli de igienă urmate adecvat pot face diferența. Așadar, e spre binele nostru să facem ceea ce ni se spune”, declară Gabriel Braic.

Totodată, acesta afirmă că este o perioadă în care se fac pregătiri pentru evaluarea națională și bacalaureat, iar elevii vor rămâne în urmă, iar din punct de vedere educațional este o idee dezastruoasă.

„ Din perspectivă educațională este o idee dezastruoasă având în vedere că suntem în plină pregătire pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat. Suntem în perioada în care avem de dat simulările, ba chiar olimpiade, și fiecare săptămână de cursuri suspendate va avea repercusiuni negative asupra elevilor. Din proprie perspectivă, aș putea spune că dacă se ia această decizie, ea trebuie aplicată de îndată. Vor fi voci pro și contra. Fie! Se pune problema ce faci cu copiii în perioada asta? Dacă am fi o națiune, așa cum spunem că suntem (updatată tehnologic), am putea face și cursuri online, dar nu suntem acolo. Dacă am fi avut această infrastructură virtuală, cred că nu ar fi fost o problemă să se suspende cursurile, dar nu o avem. Vor fi rămâneri în urmă, elevi care nu vor ști pe unde sunt cu materia, profesori care trebuie să galopeze apoi printre lecții, poate chiar examene decalate. Nu e de bine. Dar viața primează!, mai spune profesorul Gabriel Braic.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza