PRO România Cluj cere testarea tuturor cetățenilor din Tritenii de Jos. Poștașul de aici a fost confirmat cu COVID-19

by admin

Filiala din Cluj a partidului PRO România cere testarea tuturor cetățenilor din Tritenii de Jos pentru COVID-19. Solicitarea vine după ce poștașul din comună, care a distribuit sute de pensii și de alocații, a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Reprezentanții PRO România cer DSP și Comitetului pentru Situații de Urgență Cluj să spună clar când va crește numărul de teste efectuate, dar să prezinte și lista cu persoanele care ar trebui testate.

„Autoritățile județene ne-au confirmat că au demarat o anchetă epidemiologică în Triteni, dar nu ni s-a spus câte teste se vor face și în cât timp. Este al <<n-lea>> caz în care ni se comunică informații trunchiate, incomplete, vagi.

Spitalele clujene s-au mobilizat și au crescut efectivele personalului de specialitate, s-au făcut donații de aparate și kituri pentru testare, am fost asigurați că există capacitate de testare în Cluj, dar cu toate acestea, deja avem mai multe comunități – Baciu, Mociu, Triteni – în care s-au depistat cazuri cu mare potențial de răspândire a coronavirusului și nu suntem informați câte teste se fac în mod real și în cât timp. Suntem spre coada clasamentului în Europa la numărul de teste efectuate și deja populația nu mai are încredere în raportările statistice ale autorităților. Pe bună dreptate.

În acest context, întrebările noastre pentru DSP Cluj și Comitetul pentru Situații de Urgență Cluj sunt firești: „Când creșteți numărul de teste? Câte persoane care ar trebui să fie testate aveți pe liste? Cât ne mai aruncați praf în ochi cu declarații despre anchete ale căror rezultate nu se mai comunică niciodată public?” a transmis liderul PRO România Cluj, Remus Lăpușan.

Te-ar putea interesa si

Comenteaza